Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ 2012


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ 2012

ΗΜΕΡΑ: Κυριακή
ΗΜ/ΝΙA: 6/5/2012
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Στο Άλσος Νεας Σμύρνης (Στάσδη τράμ Αιγαίου είσδοδος απο Ελευθερίου Βενιζέλου)
ΏΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: 12:00ΕΝΑΡΞΗ: 12:30

ΗΜΕΡΑ: Κυριακή
ΗΜ/ΝΙA: 13/5/2012
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Στη έξοδο του μετρό Ευαγγελισμός από τη μεριά της Εθνικής Πινακοθήκης.
ΏΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: 17:00 ΕΝΑΡΞΗ:17:30

ΗΜΕΡΑ: Κυριακή
ΗΜ/ΝΙA: 20/5/2012
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Αγιος Κοσμάς Ελληνικό. (Συνάντηση στο parking απο Ποσειδώνος, στάση τραμ Ελληνικό)
ΏΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: 17:30 ΕΝΑΡΞΗ 18:00

ΗΜΕΡΑ: Κυριακή Aerobic Event!!!!!!!!!!!!!
ΗΜ/ΝΙA: 27/5/2012
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Έξω απο το κλειστό γήπεδο taekwondo στο Π.Φάληρο (είσοδος απο τη μεριά της θάλασσας στάση τραμ Αγία Σκέπη) 
ΏΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: 12:00 ΕΝΑΡΞΗ: 12:30

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΑΡΙΝΗΣ ΚΟΠΩΣΗΣ

            Πρόκειται για την αίσθηση κούρασης και ατονίας που μεταφράζεται συχνά και σε έλλειψη διάθεσης την άνοιξη. Εκδηλώνεται κυρίως στις γυναίκες, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, ωστόσο δεν κάνει διακρίσεις.

            Συμπτώματα:

            Καταβολή δυνάμεων , πονοκέφαλοι, ανορεξία, αίσθημα ανησυχίας, κράμπες και διάφοροι μυϊκοί πόνοι, δυσκολία συγκέντρωσης και απομνημόνευσης, δύσκολο πρωινό ξύπνημα, αϋπνίες, κακή διάθεση, ευερεθιστότητα, υπερένταση, ιδιαίτερη ενόχληση από τους θορύβους και τον περίγυρο , πεπτικές διαταραχές, δερματικά προβλήματα.

            Αίτια:

            Το σύνδρομο εαρινής κόπωσης σχετίζεται με οργανικούς και ψυχολογικούς παράγοντες αφού εμφανίζεται συχνά σε ανθρώπους που εργάζονται σε συνθήκες έντονου στρες. Η αιτία δεν είναι συγκεκριμένη και έχουν ενοχοποιηθεί οι ιογενείς λοιμώξεις και οι διαταραχές στο ανοσοποιητικό και στο ορμονικό σύστημα. Το πρόβλημα είναι συνήθως εντονότερο στις γυναίκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνδρες δεν επηρεάζονται. Άλλες καταστάσεις που έχουν ενοχοποιηθεί για την ασθένεια είναι η σιδηροπενική αναιμία και οι διαταραχές της αρτηριακής πίεσης, κυρίως η υπόταση.             Σύμφωνα με μελέτες, σχετίζεται και με τον κύκλο εναλλαγής φωτός- σκότους, ο οποίος επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης που έχει θεμελιώδη σημασία για τη ρύθμιση της διάθεσης.

            Ορμονικό Σύστημα:

            Η ιντερλευκίνη-1 παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της εαρινής κόπωσης. Λίγο προτού μπει η άνοιξη παρατηρείται μια πρώιμη ενεργοποίηση των λεμφοκυττάρων, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν την έκκριση της ιντερλευκίνης-1. Χωρίς να είναι απολύτως γνωστός ο ρόλος της ορμόνης αυτής, έχει διαπιστωθεί ότι προκαλεί μείωση της φυσικής δραστηριότητας.

            Τρόποι αντιμετώπισης:

             Αφού γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις που θα αποκλείσουν κάποια παθολογική αιτία, αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να φροντίσετε τη διατροφή και τη σωματική σας δραστηριότητα.

·         Προτιμήστε τις, ωμές και φυσικές τροφές (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ξηρούς καρπούς). Σε σχέση με τις μαγειρεμένες και επεξεργασμένες τροφές, περιέχουν υψηλότερη αναλογία σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα οποία λειτουργούν ευεργετικά για την τόνωση του οργανισμού. Αν αυτό δεν είναι αρκετό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο πολυβιταμηνούχο συμπλήρωμα.

·         Έχει αποδειχθεί ότι τα επίπεδα του μαγνησίου στο αίμα πέφτουν στο ελάχιστο την άνοιξη. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της δραστηριότητας των μυϊκών ινών.

      Η πρόληψη του μαγνησίου γίνεται από τις τροφές. Οι καθημερινές ανάγκες ενός ενήλικου κυμαίνονται στα 300mg μαγνησίου, τα οποία τα λαμβάνει συνήθως με μια ισορροπημένη δίαιτα, αφού όλες σχεδόν οι τροφές περιέχουν μαγνήσιο, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Οι ηλιόσποροι, ο σολομός και τα πράσινα λαχανικά περιέχουν το περισσότερο, ενώ το κρέας περιέχει ελάχιστο. Το μαγνήσιο αποτελεί το κεντρικό στοιχείο για τη δημιουργία της χλωροφύλλης των φυτών, άρα τα πράσινα φυτά περιέχουν το περισσότερο.

·         Φροντίστε να έχετε έναν επαρκή νυχτερινό ύπνο, ώστε να ξεκουραστείτε και να έχετε ενέργεια για την επόμενη μέρα

·         Δώστε έμφαση στην ελαφριά σωματική άσκηση και ιδιαίτερα στο περπάτημα, το χαλαρό jogging ή κολύμπι, που προσφέρει ευεξία στον οργανισμό μέσα από την παραγωγή των ενδορφινών.



ευχαριστούμε την
Μελίσσα Στοϊλη
για το άρθρο της